Komponenty do produkcji wegańskich, białkowych lodów.

main-freezer-twirl

Co to jest ICEVEGA?

.. to innowacyjne pakiety dla lodziarni rzemieślniczych do produkcji lodów wegańskich.

Dzięki ICEVEGA możesz w łatwy sposób poszerzyć swoją ofertę o produkt odpowiedni dla: wegan, osób z nietolerancją laktozy i alergią na białka mleka, sportowców, osób szukających dobrych smaków. ICEVEGA bazuje na roślinnych izolatach białkowych: konopi, dyni, łubinu.

Co wyróżnia ICEVEGA?

.. czysta etykieta
.. właściwości prozdrowotne
.. wartość odżywcza – lody są „źródłem białka” zgodnie z rozp. (WE) nr 1924/2006
.. proste w użyciu: gotowe pakiety, bez odważania
.. powtarzalność produkcji
.. nie wymagają dojrzewania
.. niezwykła kremistość, niska topliwość

W naszych produktach nie ma laktozy, soi, białek mleka, glutenu .. a do tego są pyszne!

ICEVEGA - Przełamujemy lody

Unikatowa receptura ICEVEGA umożliwia wyprodukowanie pysznych lodów o niezwykle kremowej strukturze, niskiej topliwości i odpowiednim stopniu napowietrzenia. Dzięki długoletniej współpracy z rzemiosłem spożywczym, a także pracy naukowej udało nam się stworzyć produkt innowacyjny i unikatowy. Stawiamy na jakość, naturalność i jak najmniejszy stopień przetworzenia. Do produkcji komponentów używamy surowców najwyższej jakości. W naszych mieszankach nie ma chemicznych dodatków do żywności: emulgatorów i stabilizatorów. Efekt technologiczny uzyskujemy dzięki odpowiedniemu doborowi surowców naturalnych i unikatowej RECEPTURZE – przełamujemy lody w sensie dosłownym i nie tylko. Nasz produkt udowadnia, że bazując wyłącznie na surowcach roślinnych można otrzymać produkt o parametrach organoleptycznych i technologicznych bardzo podobnych do produktów opartych o tradycyjne receptury jednocześnie może on być wartościowy odżywczo.

Lody ze składem roślinnym, które tworzone są z oferowanych przez nas produktów, potrafią zaskoczyć zarówno smakiem, jak i makroskładnikami, które zawierają. Przeważa w nich bowiem białko, które jest głównym budulcem mięśni, szczególnie dla osób ćwiczących oraz uprawiających sport. Tak przygotowane białkowe lody wegańskie są nie tylko zamiennikiem konwencjonalnych lodów, ale również stanowią pełnowartościowy posiłek, który warto spożyć przed lub po podnoszeniu ciężarów na siłowni.

Przygotowane z naszych unikatowych składników lody z izolatem białek roślinnych nie tylko zapewniają więc odpowiednią porcję protein, które są jedną z najistotniejszych grup makroskładników, ale również oferują niezapomniane walory smakowe, które niczym nie odbiegają od ich klasycznej wersji. To właśnie połączenie odpowiedniego dla każdej, nie tylko sportowej, diety balansu komponentów oraz receptura, dzięki której są przepyszne, sprawia, że jest to gratka dla każdego, kto chciałby rozkoszować się ową przekąską przestrzegając zasady diety wegańskiej.

Komponenty do produkcji roślinnych lodów na bazie izolatów białek roślinnych.

PAKIET 4: Cytrynka na łubinie

Doskonale zdajemy sobie sprawę, że pod względem technologicznym surowce roślinne są dużo bardziej wymagające. Niezbędna jest systematyczna kontrola, staranności, uważności – to nasze zadanie. Państwu oferujemy produkt sprawdzony, standaryzowany w  unikatowej formie pakietowej. W skład pakietu wchodzi:

  • mieszanka izolatów białek roślinnych (konopi, dyni, łubinu) i substancji słodzących
  • odpowiednia ilość oleju roślinnego
  • dodatki smakowe (wybrane pakiety)

Chcemy maksymalnie uprościć etap sporządzania mieszanki i uniknąć błędów w dozowaniu. Dlatego gramatury poszczególnych komponentów są tak dobrane, aby podczas przygotowywania lodów nie trzeba było przeprowadzać procesów odważania.

Wszystkie składniki pakietu wystarczy zmieszać z określoną ilością wody w celu wytworzenia emulsji białkowo-tłuszczowych. Komponenty  ICEVEGA są przeznaczone do rzemieślniczej produkcji kremowych lodów roślinnych typu „hard” (lody hartowane, głęboko mrożone w temperaturze od -18 do -30°C) na typowej linii technologicznej.

8

SMAKÓW

6

SKŁADNIKÓW

5

GRAMÓW BIAŁKA W PORCJI

Co kryje się w środku?

hr
PAKIET 2: Czekolada na konopi
bullet

Izolaty białek roślinnych

w zależności od smaku: konopi, dyni, łubinu

bullet

Tłuszcz roślinny

olej kokosowy

bullet

Dodatek smakowy

Do wybranych smaków dołączamy dodatek smakowy – np. do smaków czekoladowych, jeśli chodzi o smaki owocowe, stawiamy na dodatek świeżych lub mrożonych owoców, dlatego nie załączamy ich do pakietu